Reuna kirjamessuilla Keski-Suomessa


Jyväskylän kirjamessut 12.-13.3.2016 olivat menestys Reuna-kustantamolle. Reunalaisia nähtiin virallisessa messuohjelmassa eri lavoilla jopa seitsemän kertaa. Kari Hanhisuannon Pelkopeli-dekkari julkaistiin messuilla ja Keskisuomalainen-lehti teki tästä messuartikkelinsa pääjutun.

Reuna kustantamo Jyväskylän kirjamessut

Reunalaisia Pelkopelin julkistamistilaisuudessa. Kolmas vasemmalta Anita Läntinen, Iskusävelten lumoissa -kirjan kirjoittaja.

Yle haastatteli useaa Reunan kirjailijaa, ja Tarja Tornaeus haastatteli kahden päivän aikana eri lavoilla Teija Rekolaa (nuortenkirja Top Models), Raimo E. Tikkasta (fantasiakirja Yshaloon), AP Kivistä (runokirja Tsernobylin kissat), Hanna Laaksoa (keittokirja Puhtaat juuret) sekä Marja-Liisa Vilhusta (tietokirja Hoitajan arkipäivä).

Lauantai-iltapäivän hauskin ohjelmanumero oli Reunan ja Aarnin leikkimielinen Literary Death Match, jossa neljä kirjailijaa kilpaili keskenään siitä, kenellä on eniten yleisöä miellyttävät ja nokkelat vastaukset vaikeisiin kysymyksiin.

Reuna Jyväskylän kirjamessut Literary Death Match Kari Hanhisuanto Raimo E. Tikkanen

Literary Death Matchin "kirjailijanerot"

Reuna järjesti myös lapsille ohjelmaa. Messuhalliin karauttanut Kirjamobiili naamioitui Lasten kirjamobiiliksi ja paikalla oli myös "Reu-Nalle" viihdyttämässä lapsia (ja vähän aikuisiakin). Lisäksi kirjailijat lukivat satuja ja runoja ja mobiilissa sai syventyä lukunurkkaan sekä värittää Kuonon kosketus -kirjan värityskuvia. Yhteistyössä Lasten kirjamobiilissa olivat Karisto, Alfamer ja Kvaliti.

Reu-Nalle

Eläinaiheiset värityskuvat (ja auto-karkit) olivat hitti!

Reunan varsinaisella osastolla esiteltiin tietenkin kirjauutuuksia ja vierailijoille oli mahtavia messutarjouksia. Lisäksi osastolla kävijät saivat vastata Knopit kaakkoon -musavisakirjan tekijöiden laatimiin musakysymyksiin ja vastaajien kesken arvottiin kirjoja. Sunnuntaina tulevan Montenegro-matkakirjan tekijä Hannes Tiira piti Balkan-aiheisen tietovisan.

Reuna Tarja Tornaeus

Reunan "pääjehu" Tarja Tornaeus etualalla

Messuilla yhdistyy monta asiaa. Tärkein asia mielestäni on se, että eri kirja-alan toimijat tapaavat toisiaan ja erityisesti kirjailijat pääsevät juttelemaan lukijoiden kanssa ja keräämään heiltä toiveita ja palautetta. Toisaalta on tärkeää vetää myös yhtä köyttä reunalaisten kesken ja tapahtumissa kirjailijat pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja kenties oppimaan jotain kollegoiltaan. Messuilla käy myös paljon lapsiperheitä - näin kasvatetaan uutta lukusukupolvea.

Seuraavaa kirjatapahtumaa odotellessa...

Anna Toni

 


Jätä kommentti