Ensimmäiset fiilikset Kirjamobiili-kiertueelta!


Kirjamobiili on Reuna-kustantamon hankkima ja varustama matkailuauto, ”kirjakauppa pyörillä”, joka liikkuu kesätapahtumissa ympäri Suomea touko-heinäkuussa tänäkin vuonna. Tänä kesänä Kirjamobiilissa on erityisen paljon lastenkirjoja, sillä mukana on myös mm. Kariston ja Kustannus-Mäkelän mainioita ipanakirjoja, kuten kaikkien lasten rakastama Mimmi-lehmä.

***

Nyt ollaan vasta kesäkuun alussa, mutta kiertue on lähtenyt jo mainiosti käyntiin. Kellokoskella vietettiin Kalastuskauden avajaisia 21.5. ja Kinuskilla-kahvilan ympäristössä, johon mobiilikin  oli parkkeerannut, oli mukavasti väkeä.

Hoitajan arkipäivä

Monk's Cornerissa Samuel Monk haastatteli mm. Marja-Liisa Vilhusta hoitotyön nykytilasta Suomesta (tsekkaa ajankohtainen Hoitajan arkipäivä -kirja!). 

*** 

Reunan dekkarit

Lauantaina 28.5. fiilisteltiin maamme pääkaupungissa rikollisen hauskoissa merkeissä - Haagan torilla pidettiin Dekkarilauantai, jossa Reunan kirjamobiili oli olennaisessa osassa, torin keskipiste. 

Riku Talvitie Raimo E. Tikkanen Jasu Rinneoja Samuel Monk

Äänessä Riku Talvitie (kehutun Kuokkavieras-dekkarin kirjoittaja), Raimo E. Tikkanen (Yshaloon), Jasu Rinneoja (mm. Kylmäkorpi-dekkarit) ja Samuel Monk (Temudzin-trilogia, Jem Sepänpoika).

Knopit kaakkoon

Satunnaisia ohikulkijoita houkutteli istahtamaan hetkeksi Petri Peltosen ja Heikki Hyhkön vetämä rikosaiheinen musavisa. Tiedätkö sinä, keiden kahden daamin kanssa Nick Cave duetoi The Bad Seedsin kanssa tehdyllä yhteisalbumilla Murder Ballads? Jos musavisailu kutkuttaa, kannattaa vilaista Knopit kaakkoon -musavisakirja.

Kesä on vasta alussa ja Reunan tehoduolla Tarjalla ja Göranilla on vielä paljon bensaa suonissaan. Tulehan moikkaamaan Reunalaisia liikkuvalle kirjakaupalle ja tsekkaa onko mökkipaikkakuntasi allaolevassa listassa! (Jos ei, voit vielä ehdottaa kesätapahtumia).


Tulevia Kirjamobiilin etappeja 2016:
10.–11.6. Kouvola, Kouvolan Dekkaripäivät
18.6. Varkaus, Vekara-Varkaus ja Junnumaraton
19.6. Joensuu, Osuuskaupparock
1.7. Sippola, Vonteenin tori
2.7. Hämeenlinna, Ämyrock
3.7. Hausjärvi, Aallon Marjatila
5.7. Luumäki, Taavetti, Lasten linnoituspäivä
9.7. Merikarvia, Meripäivä

Reittiaikatauluun mahtuu vielä tapahtumia varsinki heinäkuun loppupuolelle. Myyntipöytineen (ja sateella telttoineen) auto vie tilaa 6 x 7 metriä. Auton korkeus on 2,7 m.

Lisätiedot:
REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy, kustantaja Tarja Tornaeus puh. 0500 610762
info@reunalla.fi, Facebook: Bongaa Kirjamobiili 


Jätä kommentti